Byggstäd

När byggarbetet är klart och byggarna har gjort sin grovstädning, så som sopat golven och tagit ut de sista kabel bitarna, träbitar mm, då återstår mycket innan byggplatsen är säker, trevlig och ren att jobba eller bo i.

Nybyggnation eller renoveringar är alltid ett smutsigt arbete.

Damm är det som smutsar ned det mesta och tränger in överallt. Det är inte bara otrevligt utan kan också vara skadligt för både människor och djur. Damm kan skapa allergiska reaktioner och andningsproblem. Det är tre huvudtyper av byggdamm:
- Kiseldioxid damm som kommer från t ex betong, murbruk och sten
- Trädamm från olika typer av trä och träskivor typ Plywood
- Ämnen som kan vara giftiga och kommer från, plast, kalksten och marmor

Alla möjliga partiklar kommer ut i luften och cirkulerar omkring under renoveringar, inkluderande olika giftiga ämnen, mögelsporer, silikater, och ultra fint damm som kan förstöra dina lungor.

Ett annan risk är att kemikalier ofta används för att rengöra mattor, trägolv eller klinkers och kakel efter att byggprojektet är klart. Nymålade väggar och tak, lackerade träytor mm ger också ifrån sig giftiga gaser. Dessa kan också orsaka andningssvårigheter och orsakar dålig luftkvalitet i byggnaden.

Sist men inte minst så finns det kvar färgstänk, droppar av cement eller fläckar av olika slag som måste avlägsnas.

Professionella städfirmor har erfarenhet och rätt utrustning för att säkerställa att det nya huset eller de renoverade rummen är rena, fria från kemikalier och framförallt helt dammfria. Byggslutstädning är helt enkelt en djuprengöring.

Vanligtvis omfattar en byggslutstädning följande:
- Rengöring och våttorkning av alla väggar, lister, dörrfoder, golv och tak
- Borttagning av färgstänk från väggar, golv och fönster
- Rengöring av mattor och klädsel vid behov
- Dammsugning och våttorkning av alla golv
- Rengöring och desinfektion av badrum och kök
- Dammsugning av persienner, lampor fläktar mm
- Rengöring av ut- och insidan av garderober, skåp, skrivbord mm
- Borttransport av ev överblivet byggmaterial

Tips: Lägg in kostnaden för en byggslutstädning i din budget inför renoveringen eller nybyggnaden.Kontakta oss för en offert